Brezje

Brezje 40, 4243 Brezje
04/537-07-30
e-naslov

V naši skupnosti živi 16 sester:
s. Nikolina, s. Vitalija, s. Filomena, s. Olga, s. Roza, s. Silvana, s. Julijana, s. Imelda, s. Branka, s. Celina, s. Ema,  s. Danica, s. Janja, s. Slavka, s. Silva, s. Mihelka.

Brezje, kraj z božjepotno cerkvijo, lepo naravo, brez večjega prometa, je bilo vabilo, da so sestre prihajale sem na dopust … Skupnost šolskih sester na Brezjah je zaživela v letu 1965 v skromni mali hiši, ki so jo sestre kupile in jo polagoma obnavljale. Zaradi vedno večje potrebe pa je v soglasju s provincialno upravo nastal načrt za večjo zgradbo, kar se je leta 1972 tudi uresničilo. Tako so sestre začele sodelovati v župniji, v katehezi, vodile so gospodinjske tečaje in razna srečanja.

Danes je to skupnost, kjer živi veliko onemoglih sester in sestre, ki jim velikodušno strežejo.

Vsaka sestra, neglede na to, kaj dela ali se onemogla daruje za druge, je pričevalka Jezusove navzočnosti med nami in tako prispeva, da se oživljajo vrednote v naši domovini.  Vsakdanja sveta maša, redna molitev in medsebojna pomoč nas povezujejo in delajo naše življenje lepo in duhovno bogato.

Naše sestre, ki delujejo po raznih vzgojnih ustanovah, rade prihajajo k nam na kratek oddih in se pri Mariji Pomagaj priporočajo za uspeh svojega dela.