200. obletnica rojstva ustanoviteljice matere Margarete Puhar

6. marca 2018 bomo šolske sestre praznovale 200. obletnico rojstva naše ustanoviteljice matere Margarete Puhar. Obletnico bomo obeležile na različne načine. V zadnjem obdobju so nas naši dokumenti spodbujali, da spoznavamo svoje korenine in iz njih črpamo spodbude za posvečeno življenje in apostolat. Sestre bomo v hvaležnosti za našo ustanoviteljico, to veliko ženo, v letu 2018 skupaj ali osebno prebirale njena pisma, našo zgodovino in knjigo Po sledeh matere Margarete Puhar. Ob tem bomo poglabljale svojo pripadnost kongregaciji, se vedno bolj zavedale svojih korenin in rastle ob zgledu ustanoviteljice in prvih sester.

Osrednji del praznovanja 200. obletnice bo v dneh pred 6. marcem 2018. Od petka, 2. marca, do nedelje, 4. marca, bomo v rojstni župniji ustanoviteljice na Kapeli vodile misijon. V nedeljo, 4. marca, bo sklep misijona pri nedeljski sveti maši ob 10. uri, pri kateri se bomo zbrale sestre naše kongregacije. V ponedeljek, 5. marca, bo v cerkvi materne hiše molitveni večer, ki ga pripravljajo študentke našega Študentskega doma sv. Elizabete. Ta večer bodo poromali v našo cerkev tudi župljani Kapele.Na vse te dogodke in praznovanje se bomo pripravljale predvsem z molitvijo in priprošnjo k materi Margareti. Molile bomo za župnijo Kapela, da bi bila odprta Svetemu Duhu, in podprle sestre, ki pripravljajo misijon.

Mati Margareta nam je naročila: »Prosim, ostanite molitvene, ponižne in skromne ter po svojih večnih zaobljubah Bogu in svojim predstojnikom zveste redovnice tretjega reda svetega očeta Frančiška Asiškega, tega ponižnega, skromnega, pokornega posnemovalca križanega Kristusa.«

s. Terezija Tomazin, provincialna predstojnica