Glasbeno-molitveni večer ob 200-letnici rojstva m. Margarete Puhar

8. marec 2018 - 9:47 -- s. Angela Zanjkovič

V cerkvi materne hiše v Mariboru je bilo 5. marca 2018 zelo živahno. Cerkev je napolnilo mlado in staro. In ne brez razloga. Pripravljen je bil glasbeno-molitveni večer v počastitev 200-letnice rojstva matere Margareta Puhar, ustanoviteljice naše Kongregacije šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja. Poleg mariborskega nadškofa msgr. Alojzija Cvikla in sester, z našo vrhovno predstojnico s. M. Klaro Šimunović ter njeno namestnico s. M. Vido Tomažič na čelu, so med zbranimi bili tudi romarji iz župnije Kapela, skupaj z župnikom g. Frančiškom Horvatom. Še posebej lepo pa je bilo videti veliko mladih in prijateljev naše skupnosti, ki so se nam pridružili ob tem praznovanju.

Študentke našega Študentskega doma sv. Elizabete so navdušeno in prepričljivo uprizorile prihod prvih sester iz Gradca in njihovega srečanja z revnimi deklicami v Mariboru. V dramsko predstavitev pa so čudovito vgradile molitev, češčenje Najsvetejšega in ubrano petje s pomenljivo vsebino in glasbeno spremljavo.   

Vse navzoče je ta molitveni večer na vigilijo 200. rojstnega dneva matere Margarete globoko nagovoril in obogatil ter povezal še pri druženju ob čaju in pecivu, ki je sledilo.

Bogu hvala za velikodušnost mladih, ki so darovale svoj čas in talente za pripravo in izvedbo tega molitvenega večera pod vodstvom naše s. Urše Marinčič, ravnateljice doma.

s. Angela Zanjkovič