Jubilejno leto Kongregacije

13. september 2018 - 0:00 -- sestre

Začnjamo jubilejno leto ob 150-letnici ustanovitve naše kongregacije. Jubilej bomo obhajale od 13. septembra 2018 do 13. septembra 2019. To je zares leto milosti, v katerem nam Gospod podarja novo priložnost, da globlje živimo karizmo kongregacije in okrepimo svojo hojo s Kristusom ter medsebojno pripadnost. (iz pisma vrhovne predstojnice s. M. Klare Šimunović, 28. 8. 2018)

Roke predstavljajo Božje roke, ki blagoslavljajo preteklost, vodijo sedanjost in usmerjajo v prihodnost. Hkrati predstavljajo tudi roke sester, ki so hodile pred nami, in sester, ki s svojim življenjem in delovanjem danes slavijo Boga. Razprostrte roke so znamenje odprtosti in ponižnega služenja Bogu in ljudem. Od tam, kjer se dlani dotikata, se dviga tau– simbol Kristusa – središče našega občestva. Sv. Frančišek je izbral tau kot znamenje svojega bratstva in kot njegov pečat. To je tudi znamenje naše pripadnosti veliki frančiškovski družini.

 

SSFCR je kratica imena kongregacije Suore Scolastiche Francescane di Cristo Re – Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja.

 

150 je let obstoja kongregacije. Označeni sta letnica nastanka (1869) in letnica jubileja (2019). Življenje kongregacije je prežeto z zaupanjem v Marijino varstvo, kar nakazuje modra barva, in v njeno priprošnjo na poti podaritve Kristusu Kralju in hoje za njim.

Geslo Hvalite Gospoda, zahvaljujte se mu in mu služite v ponižnosti je molitev in povabilo, ki ga sv. Frančišek namenja sestram tudi danes. Umeščeno je v podnožje logotipa kot znamenje naše ukoreninjenosti v frančiškovski dediščini in poslanstvu, ki ga uresničujemo v hvaležnosti in služenju Gospodu v bratih in sestrah.

Logotip je zasnovala s. M. Ivana Pavla Dominković (Bosansko-hrvaška provinca)