Priložnosti in izzivi za komunikacijo v digitalnem okolju

11. november 2019 - 10:12 -- s. Aleša Stritar

Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja splitske province so organizirale seminar na temo "Priložnosti in izzivi za komunikacijo v digitalnem okolju", ki je potekal od 8. do 10. novembra v Zagrebu. Trideset sester iz štirih provinc (Mariborske, Splitske, Bosansko-hrvaške in Mostarske) je svet sodobnih medijev spoznavalo s predavanji in aktivnim sodelovanjem. Voditelji seminarja so bili profesorji z oddelka za komunikološke študije na Hrvaški katoliški univerzi v Zagrebu.

Prvi dan so sestre poslušale o posebnostih komunikacije na družbenih omrežjih. Naslednji dan je sledilo izobraževanje o pripravi in ​​obdelavi multimedijskih vsebin. Popoldne so poslušale o posebnostih poročanja za internetne medije in kako pisati za spletne portale. Vsakemu predavanju so sledile delavnice, na katerih so sestre imele možnost, da v praksi izvedejo, kar so se naučile. Zadnji dan srečanja so se poglabljale v posebnosti in značilnosti sporočanja verskih vsebin. Sledila je razprava in razmislek o celotnem seminarju.

Namen tega izobraževanja je bilo vseživljenjsko učenje in usposabljanje za evangelizacijo preko interneta, ki je današnji Areopag. Seminar pa je bil tudi priložnost za srečanje s sestrami in izmenjavo izkušenj, kar vedno bogati.