Sestre iz Rimske regije na romanju v jubilejnem letu

27. april 2019 - 17:14 -- s. Mirjam Černigoj

Osem sester iz Rimske regije se je v četrtek, 25. aprila 2019 odpravilo v Slovenijo na romanje k našim koreninam v letu jubileja. V popoldanskih urah so srečno prispele v Maribor, kjer so jih pričakale sestre v skupnosti na Strossmayerjevi. V stolnici so se zbrale pri sveti maši in po njej v molitvi v križevi kapeli ob blaženem A. M. Slomšku. Po večerji pa so šle k počitku za nov dan, ki jih je čakal.

Začele so ga z mašo v samostanski cerkvi in po zajtrku odrinile proti Grazu, kjer so se srečale z začetki poti naše ustanoviteljice matere Margarete Puhar. Graške sestre so jih prisrčno sprejele in popeljale na ogled samostana in šole, cerkve ter kapele. V najstarejšem samostanskem delu je nekaj časa živela tudi s. Margareta. Po kosilu pri sestrah so se odpravile k bratom frančiškanom, ki so bili zelo povezani s sestrami. V bližnji banki pa so si ogledale ploščo, ki spominja, da je bila na tem mestu nekoč prvotna hiša, v kateri so živele sestre - tudi s. Margareta. Od tu so se odpravile nazaj v Slovenijo, na Kapelo, kjer jih je sprejel domači župnik Frančišek Horvat in jim na kratko predstavil zgodovino cerkve in in sedanje delovanje župnije. Od tu so se odpravile na Janžev Vrh pogledat, kje se je mati Margareta rodila. Na tem mestu stoji danes lep vikend. Domačini so nas lepo sprejeli in pogostili.

V poznih popoldanskih urah so se vrnile nazaj v Maribor. Sestre so bile vesele in ganjene, da so smele hoditi po stopnjah naše ustanoviteljice.

V soboto so sestre obiskale pokojne sestre na Pobrežju in Kamnici ter v Vodicah. Potem pa so se vesele odpravile proti domu.

Bogu hvala za vse, kar se v tem letu rojeva v nas in med nami!

s. Mirjam Černigoj

PriponkaVelikost
Datoteka il_ritorno_alle_sorgenti.docx22.18 KB