Srečanje pastoralne skupine

1. marec 2017 - 20:12 -- s. Mirjam Černigoj

V soboto 25. februarja 2017 smo se sestre, ki nas druži pastoralna dejavnost, srečale na rednem srečanju v Mariboru v materni hiši. Zbralo s nas je 12 iz vseh koncev Slovenije.

Razmišljale smo ob temi: Lepota živega občastve in izzivi za naše pastoralno delo.

S. Tina in s. Urša M. sta nam predstavili srečanje na svetovnem dnevu mladih v Krakovu lani poleti. S. Polonca pa nam je s prevodom ene od katehez približala lik svetega papeža Janeza Pavla II.

Osebno in po skupinah smo se poglabljale ob vprašanju, kaj je živo občestvo, kje smo ga že doživele ter kako pomagati k rasti v živo občestvo. Strinjale smo se, da živo občestvo gradi prisotnost Boga, sprejetost, povezanost, pripravljenost dati samega sebe, pomoč pri rasti, bratsko opominjanje, da z Božjim pogledom gledamo na osebo, skupno delo, molitev. Tako občestvo si upa biti krhko, ranljivo, se pusti presenetiti, ne izloča. Pa še kaj bi se našlo ... H graditvi občestva gotovo pripomorejo tudi različne dinamike – igrice, ki smo jih tudi preizkusile in se imele lepo.

Pri molitvi dnevne molitvene ure in pri kosilu smo se srečale z domačo skupnostjo, kar je tudi dalo okus celotnemu srečanju.

Dan je hitro tekel in ob 16.30 smo zaključile z zanimivo refleksijo – katera pesem mi pride na misel, ko slišim besedo občestvo? Prav zanimivo je bilo gledati in poslušati navdihe Duha.

Hvala vsem, ki so pripravile srečanje in se ga udeležile. Gotovo je vsaka lahko odnesla s seboj nekaj, kar ji bo v pomoč za prihodnje dni. Naj Bog obilno blagoslavlja naše delo!