Srečanje pastoralne skupine

10. februar 2018 - 21:37 -- s. Polonca Majcenovič

V petek, 9 februarja 2018, je prišla v materno hišo sestrinska okrepitev in pastoralna svežina v podobi sester iz drugih skupnosti, ki so se pripeljale od vsepovsod na svoje redno srečanje pastoralne skupine. Po uvodnem udomačevanju in ugotavljanju katera od treh "semaforskih" barv nam je trenutno najbližja in podeljevanju najmočnejših pastoralnih trenutkov od zadnjega srečanja v septembru, smo se pridružile sestram skupnosti v materni hiši pri večerji. Dan smo končale pred Najsvetejšim v tihi adoraciji, zazrte Vanj, ki nam naroča naj oznanjamo in to naj bo samo v Njem. Po večernicah in sklepnicah nas je čakal počitek.

Sobotni dan smo začele z osebno molitvijo, sveto mašo in  hvalnicami. Dopoldne in del popoldneva je potekal v prestavitvah dokumenta Oznanjujte, ki smo ga pripravile po dvojicah oz. trojicah. Vsebina dokumenta nas je močno nagovarjala, zelo pestre pa so bile tudi predstavitve. Sveti Duh je že pred srečanjem prebujal ustvarjalnost, ki smo je bile deležne na srečanju. Zahtevna besedila cerkvenih dokumentov lahko postanejo - z nekaj vloženega truda pri razvozlavanju - prav bogata spodbuda in smernica za posvečeno redovniško življenje in delovanje.

Zadnji del srečanja smo namenile misijonu na Kapeli pri Radencih, ki ga pripravljamo ob 200-obletnici rojstva naše ustanoviteljice m. Margarete Puhar in raznim drugim povabilom ter obvestilom.

Bogu hvala za ta skupen čas, ki je minil kot blisk, in vse milosti, ki smo jih bile deležne in smo jih smele deliti med seboj. Upamo na dobre sadove!

s. Polonca Majcenovič