Srečanje pastoralne skupine v Trebnjem

16. september 2017 - 0:00 -- s. Mirjam Černigoj

V pastoralnem letu 2017/18 smo se sestre pastoralne skupine prvič srečale v nedeljo 16. septembra 2017 v skupnosti v Trebnjem. Nekatere so srečanje začele že s sedmo mašo v župnijski cerkvi, druge pa so se pridružile ob 9.15, ko smo srečanje »uradno« začele v hišni kapeli z adoracijo.

Po tem smo nadaljevale s pregledom letnega načrta PaS in se s pomočjo projekcije ustavile ob dokumentu Oznanjujte, ki ga bomo temeljiteje obdelale v naslednjem februarskem srečanju. Ob pomoči s. Polonce smo vstopile v dokument in nekoliko začutile duha, ki veje iz njega.

V nadaljevanju srečanja smo se lotile skupnega projekta ob 200-ti obletnici rojstva naše ustanoviteljice matere Margarete Puhar, ki ga bomo praznovale marca prihodnje leto. Pripravile bomo misijon na Kapeli. Iz osnutka, ki so ga pripravile sestre juniorke s s. Polonco, je nastalo nekaj več. Naj Bog to obilno blagoslovi!

Po kosilu smo delo nadaljevale s pregledom poletnih dejavnosti z naslovom "Velike reči mi je storil Vsemogočni". Na ta način je še utripala Stična, ki smo se je udeležile nekatere udeleženke PaS-a.

Bogu hvala za naše srečanje, ki naj ga obilno blagoslovi in da rast. Nam pa naj pomaga, da bomo lahko še bolj živo živele sestrinstvo!

s. Mirjam