Vrhovni kapitelj 2017

6. julij 2017 - 21:19 -- s. Urša Marinčič

Od 3. do 20. julija 2017 v duhovnem centru »Barbara Micarelli« sester Frančiškank misijonark Deteta Jezusa pri Sveti Mariji Angelski - Assisi obhajamo 15. redni vrhovni kapitelj Šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja, ki je vsakih šest let. Kapitlju predseduje vrhovna predstojnica s. Klara Šimunović. Tema kapitlja je »Kristusova ljubezen nas žene« (2 Kor 5,14).

V obhajanje kapitlja smo vstopile s slovesno uvodno molitvijo, v kateri smo prosile za darove Svetega Duha ter prisluhnile Božji besedi, besedi sv. Frančiška, naše ustanoviteljice matere Margarete Puhar in dokumenta »Oznanjujte«. Nato je vrhovna predstojnica s. Klara Šimunović v uvodnem nagovoru pozdravila vse navzoče, spregovorila o pomembnosti trenutka in kraja obhajanja kapitlja in kratko o temi kapitlja.

Slovesno sveto mašo je 4. julija v Porciunkuli daroval msgr. Piero Coccia, nadškof in metropolit v Pesaru. V nagovoru nas je spodbujal k zaupanju v Božjo navzočnost in Božje delovanje v našem življenju ter poudaril, da je za potek kapitlja nujno potrebno občestvo, soodgovornost in sodelovanje.

Prvi del kapitlja je posvečen različnim predavanjem in razmišljanju o temi kapitlja pod svetopisemskim in frančiškanskim vidikom ter glede na našo karizmo, da bi mogle iz Kristusove brezpogojne ljubezni in dediščine kongregacije okrepiti svoje poslanstvo v sedanjih razmerah v Cerkvi in svetu.

Na podlagi poročila vrhovne predstojnice s. Klare Šimunović o stanju kongregacije se bomo pogovorile o pomembnih vprašanjih našega življenja in apostolata.

V volilnem delu, ki bo proti koncu zasedanja kapitlja, bomo izvolile novo vrhovno predstojnico in njene svetovalke, ki bodo kongregacijo vodile naslednjih šest let (2017-2023).

Obhajanje kapitlja vsem priporočamo v molitev.