Misijon v Ugandi

Šolske sestre smo v 150 letih odšle po svetu in delujemo v različnih krajih. Tako je nastalo devet provinc in ena regija. Vsaka sestra želi s svojim darom poklica prispevati svoj delež pri delu za ljudi in Cerkev. Tako je tudi s. Urša Marinčič, članica naše province, že dalj časa v sebi gojila željo po delu v misijonih. V jubilejnem letu se je pokazala možnost, da to svojo željo uresniči. Bosansko-hrvaška provinca je leta 2017 praznovala 75-letnico ustanovitve in ta jubilej sklenila z novim poslanstvom – z odpiranjem misijona v Ugandi. S. Urša se je pridružila njihovim trem sestram: s. Ivki Lučić, s. Elizabeti Žuljević in s. Franciski Ivanović, ki so konec oktobra 2018 odpotovale v Ugando.

Živijo v župniji sv. Frančiška Asiškega Rushooka, v kraju Rwentoba. Nedaleč stran je vzgojno-izobraževalni center za otroke. V skladu z našo karizmo in v razpoložljivosti sestre delujejo na pastoralnem, socialnem, vzgojno-izobraževalnem področju in sodelujejo tudi pri najosnovnejših delih.


Novice iz misijona v Ugandi

25. oktober 2018

V jubilejnem letu, ko se sestre pripravljamo na praznovanje 150-letnice ustanovitve naše kongregacije, se v Ugandi v kraju Rwentobo na župniji Rushooka odpira naš prvi misijon. Z veliko hvaležnostjo za dar novega misijona in za sestre, ki so ta klic prepoznale kot del Božjega načrta za našo kongregacijo, pišem tale kratek prispevek.

22. oktober 2018

V baziliki Matere Usmiljenja v Mariboru je na misijonsko nedeljo, 21. oktobra 2018, med sv. mašo ob 15. uri upokojeni nadškof dr. Marjan Turnšek s. Urši Marinčič izročil misijonski križ. Somaševalo je okrog 20 duhovnikov. Veliko cerkev so napolnili domači s. Urše, njeni prijatelji, mladi, sestre različnih redov in drugi verniki.

04. oktober 2018

Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja smo v septembru začele jubilejno leto kot pripravo na 150-letnico začetka naše kongregacije. Letos obhajamo tudi 200-letnico rojstva naše ustanoviteljice matere Margarete Puhar.