Misijon v Ugandi

Šolske sestre smo v 150 letih odšle po svetu in delujemo v različnih krajih. Tako je nastalo devet provinc in ena regija. Vsaka sestra želi s svojim darom poklica prispevati svoj delež pri delu za ljudi in Cerkev. Tako je tudi s. Urša Marinčič, članica naše province, že dalj časa v sebi gojila željo po delu v misijonih. V jubilejnem letu se je pokazala možnost, da to svojo željo uresniči. Bosansko-hrvaška provinca je leta 2017 praznovala 75-letnico ustanovitve in ta jubilej sklenila z novim poslanstvom – z odpiranjem misijona v Ugandi. S. Urša se je pridružila njihovim trem sestram: s. Ivki Lučić, s. Elizabeti Žuljević in s. Franciski Ivanović, ki so konec oktobra 2018 odpotovale v Ugando.

Živijo v župniji sv. Frančiška Asiškega Rushooka, v kraju Rwentoba. Nedaleč stran je vzgojno-izobraževalni center za otroke. V skladu z našo karizmo in v razpoložljivosti sestre delujejo na pastoralnem, socialnem, vzgojno-izobraževalnem področju in sodelujejo tudi pri najosnovnejših delih.

   School Sisters
   of st. Francis of Christ the King
   Rwentobo
   P. O. Box 44 Ntungamo
   Uganda
   Africa

   Svoj dar lahko nakažete na:
   Misijonsko središče Slovenije
   Kristanova 1, 1000 Ljubljana
   Številka računa: NLB: SI56 0201 4005 1368 933
   BIC: LJBASI2X
   Koda namena: CHAR
   Namen: s. Urša Marinčič - Uganda
   Referenca: SI00 279686


Novice iz misijona v Ugandi

25. februar 2019

Dragi moji, že kar nekaj časa je minilo od mojega zadnjega oglašanja ... Hvala za vso vašo skrb in podporo!

24. januar 2019

Blagoslov

22. januar 2019

Kar ne morem verjeti, da sta minila že dva meseca od našega odhoda. Vsak dan je tako poln, tudi takrat, ko ni nič posebnega. Verjetno zato, ker je vse novo …

Iz srca smo hvaležne Bogu za vse kar prejemamo. Otipljiva je Njegova navzočnost in Previdnost tako po dobrih ljudeh, ki nas obdajajo, kot tudi po dogodkih.

23. december 2018

Od 16. do 19. decembra 2018 sem imela poseben privilegij, da sem smela spremljati s. Kato Karadžo, provincijalno predstojnico Bosansko-hrvaške province, na obisku naših sester Splitske province v DR Kongo, kjer kot misijonarke delujejo že od leta 1974. V času bivanja v Bukavu sva obiskali vse štiri skupnosti in kraje kjer sestre delujejo: Luhwinja, Nyantende, Nguva in Muhangu. Ob pogovoru, druženju in spoznavanju krajev smo se srečevale tudi z njihovim misijonskim poslanstvom.

28. november 2018

Z velikim veseljem se vam javljam iz našega novega doma v Rwentobu, kamor smo se preselile v četrtek, 22. 11. 2018. Naš župnik p. Agapitus OFM iz Rushooke nas je pospremil, da smo skupaj zmolili za blagoslov našega bivanja, Gospod pa nam je obljubil svojo zavezo ter čez nebo razprostrl pisano mavrico.

25. oktober 2018

V jubilejnem letu, ko se sestre pripravljamo na praznovanje 150-letnice ustanovitve naše kongregacije, se v Ugandi v kraju Rwentobo na župniji Rushooka odpira naš prvi misijon. Z veliko hvaležnostjo za dar novega misijona in za sestre, ki so ta klic prepoznale kot del Božjega načrta za našo kongregacijo, pišem tale kratek prispevek.

22. oktober 2018

V baziliki Matere Usmiljenja v Mariboru je na misijonsko nedeljo, 21. oktobra 2018, med sv. mašo ob 15. uri upokojeni nadškof dr. Marjan Turnšek s. Urši Marinčič izročil misijonski križ. Somaševalo je okrog 20 duhovnikov. Veliko cerkev so napolnili domači s. Urše, njeni prijatelji, mladi, sestre različnih redov in drugi verniki.

04. oktober 2018

Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja smo v septembru začele jubilejno leto kot pripravo na 150-letnico začetka naše kongregacije. Letos obhajamo tudi 200-letnico rojstva naše ustanoviteljice matere Margarete Puhar.