Repnje

Repnje 27, 1217 Vodice nad Ljubljano

01/832-43-83
e-naslov

Naša skupnost je velika,
saj šteje kar 17 sester:
s. Metka, s. Gabrijela,
s. Petrina, s. Antonija,
s. Silvana, s. Rudolfina, s. Franka,
s. Rafaela, s. Dominika, s. Bogoljuba,
s. Franja, s. Bernarda, s. Jana,
s. Martina A., s. Terezija, s. Martina Š. in s. Klara.

Verjamemo, da nas je Gospod izbral, da lahko skupaj rastemo in da si skupaj tudi pomagamo pri rasti.

Naše starejše sestre z veseljem ter po svojih močeh opravljajo vsa hišna opravila, bolne pa svoje težave pogumno sprejemajo in darujejo za blagoslov naše redovne družine.

Opravljamo tudi katehetske dejavnosti, vodimo pevski zborček, spremljamo mlade na poti iskanja, opravljamo dejavnosti na vrtu …

Predstojnica skupnosti  je s. Metka, ki nas vodi in usmerja, da skupaj in ne samo vsaka zase rastemo v Njem. Res, lepo je živeti v veliki skupnosti, kjer lahko močno občutiš moč sestrinstva. Sestre se spremljamo z molitvijo in podpiramo druga drugo pri različnosti apostolata. V veliki skupnosti imaš vedno ob sebi sestro, s katero lahko deliš svoja doživljanja v življenju. Skupnost  je velik Božji dar.

Mlajše sestre  imamo v starejših veliko oporo, podporo, predvsem pa zgled Bogu posvečenega življenja v čistosti, uboštvu in pokorščini.

Vedno pa se nam lahko pridružijo tudi dekleta, ki jih naš način življenja zanima. Prostora imamo dovolj in ga z veseljem ponudimo vsakemu dekletu, ki si želi kakšen dan preživeti  z Gospodom in z nami sestrami.

Imamo tudi Dom Matere Margarete, ki je namenjen duhovnim vajam, gospodinjskim in šiviljskim tečajem ter drugim pastoralnim dejavnostim in različnim duhovnim skupinam, ki želijo v našem domu opraviti svoja srečanja.

Vrata naše skupnosti želimo imeti odprta, da lahko vsakdo sreča Boga in tudi spozna naš način življenja. Zato ste DOBRODOŠLI pri nas!